Kesäkukkia siemenestä

Olkikukkia
Olkikukkia

Luovuin pölyisistä olkikukistani ja kylvin uudet keväällä. Nuppuiset olkikukat  saivat kuivua pimeässä. Taustalla keittiön Gammalsvenskan Dellen-tapetti. Vihdoin keittiö on tapetoitu.

Asterit
Asterit

Astereita kylvin ensimmäistä kertaa. Olen ollut tyytyväinen, sillä ne ovat kukkineet elokuun loppupuolelta näihin päiviin saakka.  Kestäviä, kauniita maljakkokukkia.

Kosmoskukka
Kosmoskukka

Siskoni on saanut kosmoksen maatiaissiemeniä kampaajaltaan, joka haluaa tämän kauniin kukan leviävän mahdollisimman moneen pihaan. Minulle siskoni toi kukkivan kosmoskukkaruukun heinäkuussa. Kosmokset ovat kukkineet parisen kuukautta. Olen yrittänyt saada jokaisen siemenen talteen, jotta ensi kesänä valkoiset, vaaleanpunaiset violetit kosmoskukat kukoistaisivat eri puolilla pihaa. Maatiaiset alkavat kukkia varhain, kun vertaa kaupan siemenistä kasvaviin paksurunkoisiin,  erittäin myöhään kukkiviin ehkä joidenkin mielestä näyttävämpiin kosmoksiin.

IMG_3537

Kehäkukat ovat vuodesta toiseen reunustaneet kasvimaatani samoista siemenistä. Tänä keväänä jouduin tosin ostamaan yhden pussin siemeniä lisää, koska osa vanhoista oli hukkateillä. Kukka saa hehkua oranssina, jos se on kehäkukka. Kehäkukka kukkii pakkasiin saakka ja on hyvä leikkokukka.

Lokakuun kehäkukkia
Lokakuun kehäkukkia

Jätä kommentti